Το ChatGPT στην υπηρεσία των εταιρειών πληροφορικής: η εμπειρία του ONLYOFFICE

24 Σεπτεμβρίου 2024Από τον Efstathios Iosifidis

Όπως πολλοί άλλοι Βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης, το ChatGPT υπερβαίνει του να είναι ένα απλό εργαλείο. Είναι η λεγόμενη αλλαγή του παιχνιδιού στο ψηφιακό τοπίο που μεταμορφώνει τις βιομηχανίες και επαναπροσδιορίζει την αλληλεπίδραση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης. Σχεδιασμένο για να κατανοεί και να δημιουργεί κείμενα όπως ένας άνθρωπος, αυτή η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές γλώσσας για να χειρίζεται μια ποικιλία εργασιών που βασίζονται σε κείμενο. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε πώς το ChatGPT φέρνει επανάσταση στον τομέα της πληροφορικής, βοηθώντας εταιρείες όπως η ONLYOFFICE να βελτιώσουν τις ροές εργασίας και να εργαστούν πιο έξυπνα, αλλά όχι πιο σκληρά.

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience

Το ChatGPT σε εταιρείες πληροφορικής

Αυτό το μοντέλο γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι απλώς η τελευταία τάση, αλλά ένα εργαλείο αιχμής για επαγγελματίες πληροφορικής. Από την αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας έως την επιτάχυνση των εξελίξεων λογισμικού και τη βελτίωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, το ChatGPT έχει αποδειχθεί ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο επικοινωνίας — χρησιμεύει ως κινητήρια δύναμη για καινοτομία και αποτελεσματικότητα.

Δεδομένης της σημασίας της ταχύτητας, της ακρίβειας και της ευελιξίας, οι εταιρείες πληροφορικής διερευνούν συνεχώς νέους τρόπους για να καινοτομούν, να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους, να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να προσφέρουν αξία σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Ας εξερευνήσουμε πώς οι εταιρείες πληροφορικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για την προώθηση της καινοτομίας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, εστιάζοντας στην επιρροή του στο μάρκετινγκ, τη σύνταξη τεκμηρίωσης, την ανάπτυξη και τα τμήματα πωλήσεων.

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Εικόνα από τον Tung Nguyen από το Pixabay

Μάρκετινγκ

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει το τμήμα μάρκετινγκ, προσφέροντας μια ποικιλία εργαλείων και δυνατοτήτων που βελτιώνουν τη δημιουργία περιεχομένου, αυξάνουν την αφοσίωση των πελατών, διευκολύνουν την ανάλυση αγοράς και υποστηρίζουν τον στρατηγικό σχεδιασμό:

  • Δημιουργία και βελτιστοποίηση περιεχομένου. Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν περιεχόμενο με βέλτιστο SEO για ιστολόγια, άρθρα και ενημερωτικά δελτία, βοηθώντας τις εταιρείες πληροφορικής να προσελκύσουν οργανική επισκεψιμότητα.
  • Δέσμευση και εξατομίκευση πελατών. Το ChatGPT μπορεί να ενσωματωθεί σε chatbot για τη διαχείριση των ερωτημάτων των πελατών, την παροχή πληροφοριών προϊόντων και την παροχή βοήθειας στους χρήστες με τις υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των πελατών.
  • Έρευνα και ανάλυση αγοράς. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την ανταγωνιστική θέση αναλύοντας εκτεταμένα δεδομένα από ιστότοπους ανταγωνιστών, υλικό μάρκετινγκ και δημόσιες αναφορές.
  • Πληροφορίες πελατών και ανάλυση ανατροφοδότηση. Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός λεπτομερούς προφίλ πελατών, προσδιορίζοντας τα δημογραφικά στοιχεία και τις συμπεριφορές τους, κάτι που επιτρέπει μια πιο στοχευμένη και αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ.
  • Έρευνα λέξεων-κλειδιών. Το ChatGPT υποστηρίζει τον εντοπισμό των λέξεων-κλειδιών με τις περισσότερες αναζητήσεις, τη δημιουργία περιεχομένου γύρω από αυτές και τη δημιουργία μετα-περιγραφών και ετικετών τίτλων φιλικών με SEO για τη βελτίωση της προβολής του περιεχομένου.
  • Σχεδιασμός εκστρατείας. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις ομάδες μάρκετινγκ να μοιράζονται δημιουργικές ιδέες για εκδηλώσεις, θέματα περιεχομένου και καμπάνιες, παρέχοντας ευρύτερες προοπτικές και νέες προσεγγίσεις.
  • Μετρήσεις απόδοσης και αναφορές. Οι ομάδες μάρκετινγκ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να συμπυκνώσουν μεγάλα σύνολα δεδομένων και μετρήσεις σε σαφείς, συνοπτικές αναφορές, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν την πρόοδο και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.
  • Επικοινωνία κρίσεων και διαχείριση φήμης. Όταν η εταιρεία αντιμετωπίζει αρνητική δημοσιότητα ή κριτική, το ChatGPT μπορεί να συντάξει γρήγορα σημαντικές απαντήσεις για επικοινωνία για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και να διατηρήσει τη φήμη της εταιρείας.

Περίπτωση ONLYOFFICE. Η ομάδα μάρκετινγκ καταφεύγει στη βοήθεια του ChatGPT όταν γράφει περιεχόμενο SEO για το ιστολόγιό:

Χρησιμοποιώ κυρίως το ChatGPT για τη σύνταξη περιεχομένου SEO. Ωστόσο, το chatbot δημιουργεί βασικό κείμενο που πρέπει να προσαρμόσω με μη αυτόματο τρόπο, ανάλογα με τον σκοπό.

Daria, Διευθύντρια Μάρκετινγκ

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Περιεχόμενο κειμένου που δημιουργήθηκε από το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Συγγραφή τεκμηρίωσης

Το ChatGPT μπορεί να βελτιώσει τη σύνταξη τεκμηρίωσης σε εταιρείες πληροφορικής, διαχειριζόμενος αποτελεσματικά τη δημιουργία και τη συντήρηση διαφόρων τύπων τεχνικού περιεχομένου. Είτε αναπτύσσει εγχειρίδια χρήστη, ενημερώνει τεχνικούς οδηγούς είτε μεταφράζει περιεχόμενο για ένα παγκόσμιο κοινό, αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης προσαρμόζεται σε μοναδικές ανάγκες και βελτιώνει τη συνολική εμπειρία χρήστη:

  • Σαφής και συνοπτική τεχνική τεκμηρίωση. Το ChatGPT βοηθά στη σύνταξη εγχειριδίων χρήστη και τεκμηρίωσης λογισμικού, διασφαλίζοντας ότι οι σύνθετες πληροφορίες μεταφέρονται με φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Επιπλέον, μπορεί να παράγει οδηγούς βήμα προς βήμα, τυπικές διαδικασίες λειτουργίας και τεκμηρίωση ροής εργασιών, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση νέων εργαζομένων.
  • Εγγύηση συνέπειας και ποιότητας. Η τεχνητή νοημοσύνη διασφαλίζει σταθερό τόνο και στυλ σε όλη την τεκμηρίωση, ελαχιστοποιώντας τις ασυνέπειες και βελτιώνοντας την αναγνωσιμότητα. Υποστηρίζει επίσης τη διόρθωση και την επεξεργασία εντοπίζοντας γραμματικά λάθη και περιοχές που απαιτούν διευκρίνιση.
  • Επιτάχυνση ενημερώσεων και αναθεωρήσεων περιεχομένου. Το ChatGPT μπορεί να ενημερώσει γρήγορα την τεκμηρίωση ώστε να αντικατοπτρίζει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες, διορθώσεις σφαλμάτων και αλλαγές λογισμικού, διατηρώντας όλο το περιεχόμενο ακριβές και ενημερωμένο.
  • Μετάφραση και τοπικοποίηση της τεκμηρίωσης. Το ChatGPT λειτουργεί καλά εάν χρειάζεται να μεταφράσετε τεκμηρίωση σε πολλές γλώσσες, επιτρέποντας στις εταιρείες πληροφορικής να αλληλεπιδρούν με ένα παγκόσμιο κοινό και να υποστηρίζουν χρήστες σε διαφορετικές περιοχές.
  • Υποστηρικτικές αναλύσεις τεκμηρίωσης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιολογήσει τα σχόλια των χρηστών σχετικά με την τεκμηρίωση για να εντοπίσει κοινά ζητήματα και τομείς προς βελτίωση, βοηθώντας τις ομάδες να βελτιώσουν και να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενό τους.
  • Αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας. Οι συγγραφείς μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο χρησιμοποιώντας το ChatGPT για τη δημιουργία προτύπων για διάφορους τύπους εγγράφων, διασφαλίζοντας συνέπεια. Επιπλέον, βοηθά στη μορφοποίηση εγγράφων σύμφωνα με τις οδηγίες, απλοποιώντας τη συνολική διαδικασία τεκμηρίωσης.

Περίπτωση ONLYOFFICE. Οι υπάλληλοί χρησιμοποιούν συχνά το ChaGPT για τη δημιουργία πρόχειρων κειμένων:

Χρησιμοποιώ το ChatGPT πιο συχνά για τη δημιουργία κειμένων για διατάξεις. Εξοικονομεί πολύ χρόνο. Περιγράφω τη λειτουργικότητα και παράγει ένα διατυπωμένο κείμενο. Είναι σίγουρα πρωτόγονο, αλλά είναι αυτό που χρειάζομαι για επίδειξη και συζήτηση.

Timur, Designer

Ένα άλλο δημοφιλές σενάριο εφαρμογής στην ομάδα είναι ο ορθογραφικός έλεγχος με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης:

Χρησιμοποιώ το ChatGPT για να ελέγξω μεγάλα κείμενα για ορθογραφικά λάθη. Ωστόσο, κατά τον ορθογραφικό έλεγχο γερμανικών κειμένων, δεν λειτουργεί πάντα τέλεια. Χρησιμοποιώ επίσης το chatbot για να παραφράσω κάτι.

Anna, Senior Sales and Partnership Representative

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Διόρθωση λαθών με το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Ανάπτυξη λογισμικού και προγραμματισμός

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στις διαδικασίες ανάπτυξης μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία και να προωθήσει την καινοτομία σε μια εταιρεία πληροφορικής, οδηγώντας στην παροχή ανώτερων λύσεων λογισμικού πιο γρήγορα και αποτελεσματικά:

  • Βοήθεια στον κώδικα και εντοπισμός σφαλμάτων. Με τη βοήθεια του AI, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν αποσπάσματα κώδικα, λειτουργίες ή ολόκληρες ενότητες με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις, μειώνοντας τον χρόνο που αφιερώνεται σε εργασίες ρουτίνας προγραμματισμού. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και να προτείνει λύσεις για σφάλματα, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πιο γρήγορα.
  • Αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας. Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες scripting, όπως η μορφοποίηση και η συντήρηση του συστήματος, μπορούν να αυτοματοποιηθούν με τη χρήση του ChatGPT σχεδόν σε κάθε παράγραφο, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν σε πιο δύσκολα προβλήματα.
  • Υποστήριξη μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Το ChatGPT παρέχει γρήγορες απαντήσεις σε τεχνικές ερωτήσεις, εξηγεί περίπλοκες έννοιες ή εργαλεία και βοηθά τους προγραμματιστές να επεκτείνουν τη βάση γνώσεων τους. Παρέχει επίσης συστάσεις για βελτιώσεις κώδικα και τεχνικές βελτιστοποίησης, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του κώδικα.
  • Πρωτότυπα και καινοτομία. Το ChatGPT χρησιμεύει ως πεδίο δοκιμών για τους προγραμματιστές να πειραματιστούν με νέες ιδέες και σενάρια, επιταχύνοντας τον κύκλο καινοτομίας. Προτείνει επίσης νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, ενθαρρύνοντας τις ομάδες να σκέφτονται δημιουργικά και να αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις.
  • Βοήθεια με την ενοποίηση και την ανάπτυξη API. Παρέχοντας σαφείς οδηγίες, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κατανοήσουν και να εκτελέσουν ενσωματώσεις API, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάπτυξης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία κώδικα για εργασίες δεδομένων, όπως ο καθαρισμός, η μετεγκατάσταση ή ο μετασχηματισμός, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών ολοκλήρωσης.

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience

Περίπτωση ONLYOFFICE. Οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές συστημάτων, ζητούν βοήθεια από το ChatGPT όταν χρειάζεται να θυμηθούν μια συγκεκριμένη εντολή Linux:

Δεν χρησιμοποιώ το ChatGPT για τη δημιουργία κώδικα επειδή κάνει πάρα πολλά λάθη. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διορθώσω αργότερα τον κώδικα που δημιουργήθηκε παρά να τον γράψω ο ίδιος.

Χρησιμοποιώ κυρίως το chatbot για τη δημιουργία εντολών Linux γιατί είναι δύσκολο να θυμηθώ όλες αυτές τις παραμέτρους. Επειδή δεν είμαι διαχειριστής Linux, απλά δεν θέλω να θυμάμαι τις εντολές.

Andrey, Senior Developer

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Εντολές Linux που εξηγούνται από το ChatGPT

Η βελτιστοποίηση κώδικα μπορεί επίσης να υποστηριχθεί από το chatbot και τις επεκτάσεις του:

Χρησιμοποιούσα την επέκταση ChatGPT στο περιβάλλον ανάπτυξης VSCode που με βοήθησε να βελτιστοποιήσω τον κώδικά μου.

Alexey, Frontend Development Team Leader

Επιπλέον, το ChatGPT λάμπει όταν χρειάζεται να διορθώσετε τον κώδικά σας:

Χρησιμοποιώ το ChatGPT κατά τον εντοπισμό σφαλμάτων κώδικα. Βοηθά αν, για παράδειγμα, ξεχάσατε να δηλώσετε μια μεταβλητή και δεν μπορείτε να τη βρείτε.

Serge, Technical Writer

Τέλος, το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την απάντηση σε μια δύσκολη τεχνική ερώτηση:

Το Gitea έχει προβλήματα με την τεκμηρίωση. Τουλάχιστον δεν έχω βρει ένα άρθρο που να περιγράφει τη διαδικασία ρύθμισης. Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες γενικά διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Κατάφερα να το ρυθμίσω μέσω ChatGPT. Όταν προσπάθησα να ρωτήσω το ChatGPT από πού πήρε τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης, μου έδωσε έναν σύνδεσμο προς μια ανύπαρκτη σελίδα του ιστότοπου τεκμηρίωσης Gitea. Ίσως μόλις αφαιρέθηκε.

Alexey, Διαχειριστής Δικτύου

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση του Gitea παρέχονται από το ChatGPT

Πωλήσεις

Η χρήση του ChatGPT μπορεί να βοηθήσει το τμήμα πωλήσεων σε μια εταιρεία πληροφορικής να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, να βελτιώσει τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες και να λάβει αποφάσεις βάσει δεδομένων, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένα αποτελέσματα πωλήσεων:

  • Αυτοματοποιημένη προσέγγιση. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη εξατομικευμένων μηνυμάτων προσέγγισης, email και παρακολούθησης πιθανών δυνητικών πελατών, αυξάνοντας την πρόοδο.
  • Ενεργοποίηση πωλήσεων. Η ομάδα πωλήσεων μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις ερωτήσεις των πελατών με το ChatGPT, το οποίο παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις λεπτομέρειες, τις δυνατότητες και τα οφέλη του προϊόντος. Βοηθά επίσης στη δημιουργία προσαρμοσμένων σεναρίων πωλήσεων για διαφορετικές ομάδες πελατών, κάνοντας τις παρουσιάσεις πωλήσεων πιο αποτελεσματικές.
  • Δέσμευση πελατών. Η ενσωμάτωση του ChatGPT σε chatbots μπορεί να ενισχύσει την αφοσίωση των πελατών με το χειρισμό των ερωτημάτων και την παροχή πληροφοριών προϊόντος. Μπορεί επίσης να αυτοματοποιήσει τα επόμενα μηνύματα, διασφαλίζοντας ότι η επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες είναι έγκαιρη και συνεπής.
  • Ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει δεδομένα πωλήσεων για να παρακολουθεί τις τάσεις, τις προτιμήσεις των πελατών και τις πιθανές ευκαιρίες. Μπορεί επίσης να συνοψίσει και να ερμηνεύσει τα σχόλια των πελατών, βοηθώντας τις ομάδες πωλήσεων να κατανοήσουν τα ζητήματα και να προσαρμόσουν αποτελεσματικά την προσέγγισή τους.
  • Δημιουργία αναφορών. Με τη βοήθεια των δεδομένων εισόδου, το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη προτάσεων και στη σύνταξη αναφορών πωλήσεων, διευκολύνοντας την παρακολούθηση της προόδου και τον καθορισμό στόχων.
  • Έρευνα αγοράς. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συλλέξει και να συνοψίσει δεδομένα για τα προϊόντα και τις στρατηγικές μάρκετινγκ των ανταγωνιστών, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για την ανταγωνιστική θέση. Επιπλέον, μπορεί να εντοπίσει τις τάσεις της αγοράς, βοηθώντας την ομάδα πωλήσεων να κατανοήσει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και να προσαρμόσει ανάλογα τις στρατηγικές της.

Περίπτωση ONLYOFFICE. Όταν πρόκειται για ροές εργασιών πωλήσεων στην ομάδα μας, το ChatGPT μας βοηθά να δημιουργήσουμε αντίστοιχο περιεχόμενο και κείμενα:

Συνήθως χρησιμοποιώ το ChatGPT για να γράφω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά όταν πρόκειται για απαντήσεις σε πελάτες.

Oleksiy, Sales Executive

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience
Απάντηση σε πελάτη, email γραμμένο από το ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Βοηθός που βασίζεται σε ChatGPT στο ONLYOFFICE Docs

Για να παρέχουμε στους χρήστες μας τεχνολογία αιχμής και να τους διευκολύνουμε να εργάζονται σε αρχεία γραφείου, το ONLYOFFICE Docs προσφέρει ένα ειδικό Πρόσθετο ChatGPT που ενσωματώνει απευθείας την τεχνητή νοημοσύνη στη διεπαφή του προγράμματος επεξεργασίας.

Χρησιμοποιώντας το πρόσθετο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Να δημιουργήστε περιεχόμενο κειμένου και να το παραφράστε με διαφορετικούς τρόπους.
  • Να δημιουργήσετε εικόνες.
  • Να κάνετε εξαγωγή λέξεων-κλειδιών.
  • Να εξηγήστε λέξεις και έννοιες.
  • Να μεταφράστε κείμενα σε πολλές γλώσσες.
  • Να βρείτε και να διορθώστε τα λάθη στο κείμενό σας.
  • Να στείλτε προσαρμοσμένα αιτήματα στο chatbot ζητώντας του να αναζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε ή να δημιουργήσει κώδικα.

Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά και να εκτελέσετε το άλλες εργασίες που σχετίζονται με κείμενο κατά την επεξεργασία του εγγράφου σας στο ONLYOFFICE Docs, χωρίς εναλλαγή σε εφαρμογές τρίτων.

ChatGPT at the service of IT companies: the ONLYOFFICE experience

Αποκτήστε πρόσβαση στις δυνατότητες του ChatGPT στο διαδίκτυο και εργαστείτε με τα αρχεία του γραφείου σας στο cloud δημιουργώντας ένα δωρεάν λογαριασμό στο DocSpace ή αποκτήστε την εφαρμογή υπολογιστή ONLYOFFICE και ενεργοποιήστε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης σε Windows, Linux ή macOS:

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ONLINE     ΛΗΨΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Δημιουργήστε τον δωρεάν λογαριασμό ONLYOFFICE σας

Online προβολή, επεξεργασία και συνεργασία σε έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες και αρχεία PDF.