Q&A sesija: sve što trebate da znate o ONLYOFFICE Docs v8.2

23 October 2024By Natalija Blagojevic

Kada smo najavili objavu ONLYOFFICE Docs v8.2 na našem blogu, pozvali smo sve da se pridruže našem besplatnom vebinaru na YouTube-u i postave svoja pitanja o nadolazećoj verziji našeg kancelarijskog paketa. U ovom članku možete pronaći odgovore na sva pitanja o ONLYOFFICE Docs 8.2.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2

Verzija 8.2 vebinar

Primili smo više od 50 pitanja od naših korisnika. Ako nemate vremena da pročitate sva, možete pogledati kratak pregled najzanimljivijih pitanja na našem vebinaru na YouTube-u ispod. Počevši od 9:53, možete saznati šta su drugi ONLYOFFICE korisnici želeli da znaju o verziji 8.2 i naše odgovore na njihova pitanja:

Detaljni odgovori ONLYOFFICE tima

Odgovori na sva pitanja o verziji 8.2 nalaze se ispod. Da bismo vam olakšali, pitanja smo podelili u nekoliko kategorija.

Poboljšanja u ONLYOFFICE PDF Editor-u

Evo svega što biste mogli želeti da znate o ažuriranom ONLYOFFICE PDF Editor-u:

Pitanje: Da li je funkcionalnost ONLYOFFICE PDF Editora toliko poboljšana da mogu da uklonim Adobe softver?

Odgovor: To je nezgodno pitanje. Od svog prvog izdanja, ONLYOFFICE PDF Editor je postao mnogo moćniji i sada nudi širok spektar alata za uređivanje, omogućavajući korisnicima da obavljaju razne zadatke. Možete sami isprobati naš editor i utvrditi da li može zameniti Adobe softver. Nakon toga, možete podeliti svoje utiske i predloge sa nama! Uvek smo otvoreni za konstruktivne komentare i povratne informacije.

Pitanje: Možemo li omogućiti da se PDF-ovi sačuvaju online zajedno sa drugim tipovima dokumenata? Trenutno se može sačuvati samo kopija.

Odgovor: Da, možemo. Verzija 8.2 donosi neka korisna poboljšanja za PDF datoteke, a jedno od njih je mogućnost da se izmene sačuvaju u originalnom PDF fajlu bez potrebe za kreiranjem kopije. Kada uređujete PDF datoteku, podrazumevano je omogućena stroga ko-urednička opcija, pa morate kliknuti na dugme Sačuvaj da biste sinhronizovali izmene. Ako prebacite na brzi ko-urednički režim, sve izmene se automatski čuvaju. U oba režima ne stvara se kopija, već se sve promene čuvaju u originalnom fajlu.

Pitanje: Kako bi AI i procesi automatizacije mogli unaprediti nove funkcije za PDF saradnju? 

Odgovor: AI i automatizovani procesi mogu unaprediti novu funkciju saradnje na PDF dokumentima na isti način kao i rad sa bilo kojim drugim formatima datoteka. Na primer, možete generisati novi tekst u PDF dokumentima koristeći AI asistenta, sumirati pasuse teksta, izdvojiti ključne reči, ispraviti gramatičke i pravopisne greške, generisati slike na osnovu izabranog teksta, slati prilagođene zahteve chatbotu i tražiti nove informacije. Takođe, postoji mogućnost prepoznavanja teksta, što je veoma korisno jer PDF fajlovi često sadrže slike umesto pravog teksta.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
AI asistent u ONLYOFFICE PDF Editor

Pitanje: Zajedničko uređivanje PDF dokumenata zvuči kao sjajno poboljšanje. Da li će doći do gubitka funkcionalnosti prilikom uređivanja u saradnji?

Odgovor: Apsolutno ne! Nema gubitka funkcionalnosti prilikom zajedničkog uređivanja PDF dokumenata u realnom vremenu sa drugim korisnicima. U verziji 8.2 možete uređivati tekst, dodavati i menjati vizuelne objekte, ubacivati komentare i oblačiće za beleške, crtati i brisati po dokumentu, kao i upravljati stranicama zajedno sa koautorima. Štaviše, sve vaše izmene se čuvaju u originalnom fajlu bez stvaranja posebnih kopija.

Pitanje: Da li ste implementirali opcije za cenzurisanje PDF-ova, kada je potrebno redigovati određene informacije u fajlovima?

Odgovor: Ova funkcija još uvek nije implementirana. Konstantno unapređujemo funkcionalnost našeg PDF editora, tako da bi ova funkcija mogla biti dodata u budućim izdanjima. Ostanite sa nama!

Pitanje: Da li se kompletno preuzima formatiranje PDF dokumenta kada se konvertuje u MS Word DOCX dokument?

Odgovor:  Kada konvertujete PDF fajl u uređivivi DOCX dokument, formatiranje obično ostaje isto, ali neki delovi konvertovanog DOCX dokumenta mogu biti teški za uređivanje nakon konverzije. Uvek se trudimo da poboljšamo kvalitet konverzije i radimo na tome da bude još bolji u budućim verzijama.

Pitanje: Kako mogu da uređujem PDF?

Odgovor: Uređivanje PDF-a je veoma jednostavno sa ONLYOFFICE PDF Editor-om. Potrebno je samo da preuzmete najnoviju verziju softverskog paketa, bilo online urednike integrisane sa više od 40 podržanih platformi ili desktop urednike za Windows, Linux i macOS. Nakon toga, otvorite PDF fajl, uključite režim uređivanja pomoću prekidača na gornjoj alatnoj traci i počnite da uređujete — uređujte tekst, ostavljajte anotacije, ubacujte komentare i oblačiće, dodajte i menjajte objekte, brišite stranice, dodajte nove stranice, crtajte i još mnogo toga.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
Uređivački mod u ONLYOFFICE PDF Editor-u

Pitanje: Da li PDF može da sačuva anotacije u ovoj verziji?

Odgovor: Da, naravno. U verziji 8.2, ažurirani ONLYOFFICE PDF Editor omogućava vam da sačuvate sve vaše izmene, uključujući anotacije, u originalnom PDF fajlu.

Pitanje: Da li nova funkcija za kolaborativno uređivanje PDF-a košta dodatno? Koji su sistemski zahtevi?

Odgovor: Nema dodatnih troškova vezanih za funkcije uređivanja PDF-a. U ONLYOFFICE PDF Editor-u, sve funkcije i alati za uređivanje, uključujući novu funkciju za kolaborativno uređivanje PDF-a, dostupni su besplatno.

Performanse, upotrebljivost i kompatibilnost

Hajde da saznamo šta korisnici žele da znaju o performansama i kompatibilnosti ONLYOFFICE paketa:

Pitanje: Da li ONLYOFFICE verzija 8.2 podržava više operativnih sistema i uređaja, uključujući mobilne uređaje? Da li je optimizovano korisničko iskustvo na mobilnim uređajima, poput kontrole na dodir i offline uređivanja?

Odgovor: Pored online i desktop verzija, verzija 8.2 donosi i ažuriranja za ONLYOFFICE Documents, našu besplatnu mobilnu aplikaciju. Ažurirana aplikacija će omogućiti korisnicima iOS-a da kreiraju i uređuju tabele sadržaja i aktiviraju Tamni režim, dok će korisnici Android-a moći da koriste opciju deljenja u urednicima i da koriste alatnu traku za brze akcije. Pratite naš blog za više informacija o ovim ažuriranjima!

Pitanje: Koja poboljšanja su napravljena u pogledu optimizacije performansi u ONLYOFFICE verziji 8.2?

Odgovor: Da bismo ubrzali rad ONLYOFFICE urednika, optimizovali smo skripte za učitavanje. Evo nekoliko rezultata u procentima u poređenju sa prethodnom verzijom:

  • Otvaranje dokumenata – do 21% brže;
  • Otvaranje prezentacija – do 17% brže.

Još jedno poboljšanje je opcija implementacije bez zastoja, koja je dostupna za ONLYOFFICE Docs isporučene kao Kubernetes Shards. Uz ovo poboljšanje, možete ažurirati urednike bez potrebe da ih koristite van mreže.

Pitanje: Zdravo! Da li će uopšte biti podrška za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir? Voleo bih da koristim ONLYOFFICE na svom laptopu sa ekranom osetljivim na dodir…

Odgovor: Imamo dobre vesti za vas! Počevši od verzije 8.2, ONLYOFFICE paket vam omogućava rad na dokumentima na uređajima sa ekranima osetljivim na dodir. Sada aplikacija ONLYOFFICE detektuje i reaguje na vaše dodire, omogućavajući vam da radite i sa mišem u isto vreme. Za udobniji rad na vašem uređaju sa ekranom na dodir, možete koristiti alat Lupa kako biste preciznije birali tekst i brže se kretali kroz dokument.

Pitanje: Pitam se da li će verzija 8.2 ONLYOFFICE Docs-a uključivati kontekstualnu karticu “Tabela” koja se automatski aktivira kada se umetne tabela, a koja se briše i vraća na karticu “Početna” kada se odabere tekst izvan tabele, kao u Microsoft Word-u?

Odgovor: Ovaj mehanizam je već dostupan za pivot tabele u ONLYOFFICE uređivaču tabela sa najnovijim izdanjem. Međutim, planiramo implementaciju ove funkcije i u ostalim uređivačima.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
Pivot table tab

Pitanje: Da li će ONLYOFFICE Docs 8.2 ponuditi više prečica na tastaturi za macOS?

Odgovor: U ovom izdanju, naš tim je popravio prečice Command+W i Command+Q, omogućavajući korisnicima macOS-a brzo zatvaranje dokumenata i ONLYOFFICE desktop aplikacije. Ako vam je potrebna specifična prečica, možete nam to javiti u komentarima ispod ili nam tweetovati na @only_office.

Pitanje: Da li ONLYOFFICE verzija 8.2 podržava više formata datoteka, posebno onih koji se često koriste u profesionalnim oblastima? Kako se nosi sa kompatibilnošću i interoperabilnošću sa drugim kancelarijskim softverom poput Microsoft Office-a i Google Docs-a?

Odgovor: Trenutno, ONLYOFFICE Docs već pruža kompatibilnost sa više od 50 popularnih formata. Word dokumenti, Excel tabele i PowerPoint prezentacije mogu se lako uređivati u ONLYOFFICE-u zahvaljujući nativnoj podršci za DOCX, XLSX i PPTX. Google Docs dokumenti se takođe mogu uređivati putem konverzije u OOXML formate.

Opšta poboljšanja

Evo nekoliko opštih informacija o verziji 8.2:

Pitanje: Kada će verzija 8.2 biti dostupna za preuzimanje?

Odgovor: ONLYOFFICE Docs v8.2 je dostupan za preuzimanje od 17. oktobra. Možete ga preuzeti sa naše veb stranice i isprobati sve nove funkcije.

Pitanje: Koja konkretna poboljšanja funkcija donosi ONLYOFFICE verzija 8.2 u odnosu na prethodne verzije u obradi dokumenata, tabelama i prezentacijama? Da li nova verzija uvodi naprednije alate za saradnju kako bi se poboljšala efikasnost tima i tok rada?

Odgovor: Verzija 8.2 donosi mnogo novih funkcija u sve uređivače. Na primer, kod dokumenata su dodati polja sa kodovima i umetanje teksta iz eksternih izvora, iterativni proračuni i ažurirane pivot tabele u tabelama, kao i crtanje po slajdovima i nasumične tranzicije u prezentacijama, da pomenemo samo neke.

Što se tiče saradnje, najnovija verzija donosi nekoliko noviteta. Prvo, ažurirani PDF uređivač omogućava saradnju na PDF datotekama online, gde korisnici mogu birati između režima rada u realnom vremenu ili režima zaključavanja paragrafa.

Još jedno poboljšanje saradnje je dostupno u ONLYOFFICE uređivaču dokumenata. Počevši od verzije 8.2, korisnici mogu pristupiti istoriji verzija svojih dokumenata i videti obrisane rečenice pomoću odgovarajuće opcije.

Za više informacija o ovim i drugim ažuriranjima, pogledajte naš besplatni vebinar ili pročitajte naš blog.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
Poboljšana istorija verzija u dokumentima

Pitanje: Koja su, po vašem mišljenju, najvažnija poboljšanja u verziji 8.2, kako u pogledu lakše upotrebe, tako i u pogledu bezbednosti? Hvala.

Odgovor: Što se tiče upotrebljivosti, najnovija verzija nudi mnogo poboljšanja. Redizajnirani interfejs omogućava korisnicima da biraju način na koji su kartice prikazane u uređivačima. Pored poznatog stila kartice „Ispuna“, korisnici sada mogu omogućiti stil kartice „Linija“, koji podvlači naslove kartica.

Druga poboljšanja upotrebljivosti uključuju redizajniranu karticu „Fajl“ sa intuitivnim ikonama za lakšu navigaciju i potpuno novu sivu temu interfejsa.

Još jedna stvar koja čini ažurirane ONLYOFFICE uređivače lakšim za korišćenje je brže otvaranje datoteka. Sada se čak i veće datoteke brže otvaraju u poređenju sa prethodnom verzijom.

Na kraju, verzija 8.2 dolazi sa poboljšanim ponašanjem pri skrolovanju u uređivaču tabela na zahtev naših korisnika. Sada je skrolovanje u listovima udobnije, posebno kod velikih fajlova koji sadrže ćelije sa više redova teksta.

Kada je reč o bezbednosti, verzija 8.2 je ispravila 9 ranjivosti u usluzi za konverziju i 1 grešku u usluzi ažuriranja Desktop uređivača, kako bi se onemogućila instalacija aplikacije u nezaštićenim folderima. Mnoge manje greške su takođe ispravljene.

Napomena: pozivamo hakere da poboljšaju bezbednost ONLYOFFICE uređivača pridruživanjem našem HackerOne bounty programu. Prijavite greške i dobijte nagrade za svoja otkrića. Više informacija nain našem blogu.

Pitanje: Koja su poboljšanja u podršci za kineski jezik u novoj verziji?

Odgovor: Naš tim stalno radi na tome da naš kancelarijski paket bude dostupniji ljudima iz različitih zemalja, uključujući Kinu. Na primer, u prethodnoj verziji smo popravili prikazivanje kineskih karaktera na macOS-u, a verzija 8.2 dolazi sa poboljšanom lokalizacijom interfejsa. Takođe planiramo da do kraja 2025. godine dodamo mnogo novih lokalnih dodataka.

Pitanje: Da li verzija 8.2 nudi robusniju API i platformu za razvoj dodataka kako bi se zadovoljile personalizovane potrebe korisnika?

Odgovor: ONLYOFFICE Docs dolazi sa detaljnom API dokumentacijom  koja korisnicima omogućava da razvijaju sopstvene dodatke prema svojim specifičnim potrebama. Ako vam je potreban specifičan dodatak u našim uređivačima, javite nam u komentarima ispod ili tweetujte na @only_office.

ONLYOFFICE uređivač tabela

Saznajte šta verzija 8.2 donosi tabelama:

Pitanje: Šta znače iterativni proračuni? Da li se koriste u tabelama?

Odgovor: Iterativni proračuni su dizajnirani da vam pomognu da pronađete rešenje za matematičke probleme tako što ponavljaju proračune na osnovu prethodnih rezultata. Kada je opcija iterativnog proračuna aktivirana, možete odrediti koliko puta (iteracija) će ONLYOFFICE uređivač tabela proći kroz lanac formula kako bi izračunao rezultat, obično da bi se došlo do rezultata zadovoljavajuće preciznosti.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
Iterativne kalkulacije u editoru tabela

Pitanje: Zdravo! Da li će ova verzija dodati opciju „poništi“ za tabele (da poništim poslednju akciju pritiskom na CTRL+Z)?

Odgovor: Ova funkcija je veoma tražena od strane korisnika ONLYOFFICE-a, pa smo željni da je implementiramo što pre. Nadamo se da će biti dostupna u verziji 8.3 sledeće godine.

Pitanje: U mojoj kompaniji često koristimo ONLYOFFICE Docs. Posebno kod tabela imam problema sa povezivanjem (često moram da osvežim stranicu) i sa upotrebljivošću (ćelija na koju kliknem nije ona koja se bira, „drag and drop“ ne radi, itd.). Da li planirate da objavite popravke za ove vrste problema?

Odgovor: Problemi koje opisujete mogu biti povezani sa Chromiumom, a većinu smo ih rešili u verziji 8.1.3. Verzija 8.2.0 rešava preostale probleme. Preporučujemo vam da nadogradite na najnoviju verziju ONLYOFFICE Docs i proverite da li i dalje imate ovakve probleme.

Pitanje: Zdravo, da li je unapređeno vreme otvaranja tabela?

Odgovor: Jedno od poboljšanja verzije 8.2 je brže otvaranje datoteka zbog ažuriranih skripti za učitavanje. Zato bi ONLYOFFICE uređivači trebalo da otvaraju office fajlove do 21% brže, uključujući tabele.

ONLYOFFICE editor prezentacija

Neki ljudi žele da saznaju šta će ažurirani ONLYOFFICE uređivač prezentacija doneti:

Pitanje: U prezentacijama ne mogu da uređujem polja/zone koje sadrže tekst ili slike kao što to mogu u MS Office-u.

Odgovor: ONLYOFFICE uređivač prezentacija podržava transparentnost slika, ali ne možete to urediti putem interfejsa. Što se tiče podrške za transparentnost teksta, ova funkcija je na našem planu. Možda će biti dostupna u verziji 8.3 ili kasnije.

Bezbednost

Razgovarajmo o bezbednosti u ONLYOFFICE:

Pitanje: Da li planirate da u nekom trenutku izvršite reviziju izvornog koda? To bi stvarno zaustavilo ove glasine o tome da ONLYOFFICE radi stvari u pozadini (kriptografija, telemetrija itd.)…

Odgovor: Izvorni kod svih ONLYOFFICE rešenja je javno dostupan na GitHub-u. Svi su dobrodošli da provere naše repozitorijume ako imaju sumnje. U svakom slučaju, hvala vam na sugestiji. Možda je dobra ideja izvršiti reviziju u nekom trenutku u budućnosti.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
ONLYOFFICE stranica na GitHub-u

ONLYOFFICE integracija i dodaci

Ispod se nalaze naši odgovori o integracijama u ONLYOFFICE:

Pitanje: Kako konfigurisati ONLYOFFICE u NAS okruženju za preduzeća (npr. Synology OS)?

Odgovor: Ideja o konfigurisanjau ONLYOFFICE-a u NAS okruženju za preduzeća je popularna kod mnogih korisnika, i dobili smo mnogo zahteva o tome. Zato razmatramo opciju dodavanja podrške za NAS okruženja. Pratite nas i ne propustite dalja obaveštenja!

Pitanje: Koristimo OO integrisan u naš HumHub. Da li postoji način da koristimo OO u punom ekranu kada je integrisan kao modul u HumHub?

Odgovor: Trenutno ne postoji opcija koja vam omogućava korišćenje ONLYOFFICE uređivača u režimu punog ekrana unutar HumHub integracije. Bilo bi sjajno ako biste mogli podeliti svoje povratne informacije i opisati način na koji biste želeli da koristite ONLYOFFICE u HumHub-u kako bismo mogli razmotriti kako to implementirati.

Pitanje: Da li je moguće instalirati ONLYOFFICE lokalno, ali da se podaci čuvaju samo u Nextcloud-u?

Odgovor: Da, moguće je. Međutim, vaša ONLYOFFICE Docs instanca mora biti dostupna i povezana kako sa Nextcloud-om, tako i sa krajnjim klijentima. ONLYOFFICE Docs mora moći da pošalje POST zahteve direktno ka Nextcloud-u. Više informacija možete pronaći u našem Centru za pomoć.

Ako instalirate najnoviju verziju ONLYOFFICE konektora za Nextcloud, moći ćete zajednički da uređujete PDF datoteke i pristupite drugim novim funkcijama koje donosi verzija 8.2.

Pitanje: Kako možemo integrisati ONLYOFFICE na mojoj veb stranici putem HTML5?

Odgovor: Molimo vas da pročitate našu API dokumentaciju kako biste saznali kako integrisati ONLYOFFICE uređivače na svoju veb stranicu.

Pitanje: ​​OpenOffice/LibreOffice ima dodatak pod nazivom OOOLilypond, koji omogućava umetanje delova Lilypond notnog zapisa u dokument. Postoji li mogućnost da koristimo taj dodatak u ONLYOFFICE-u?

Odgovor: Hvala vam na sugestiji. Razmotrićemo mogućnost dodavanja ovog dodatka u naše uređivače.

Pitanje: Kada će Mendeley ili Zotero biti dodati na desktop verziju?

Odgovor: Naš tim radi na dodavanju ovih dodataka u desktop aplikacije. Nema preciznog vremenskog okvira, ali neće dugo trajati.

Veštačka inteligencija

Ako vas zanima veštačka inteligencija, pročitajte odgovore u nastavku:

Pitanje: Da li ćemo videti neku funkciju sličnu copilot-u?

Odgovor: Planiramo da značajno ažuriramo AI dodatak u ONLYOFFICE uređivačima nakon izdavanja verzije 8.2. Ovo predstojeće ažuriranje će uključiti mnogo sjajnih funkcija i biće dostupno pre kraja 2024. godine. Pratite nas i ne propustite ovo ažuriranje!

Pitanje: Da li ste razmatrali integraciju LLM?

Odgovor: Trenutno, ONLYOFFICE suite ima dodatke za ChatGPT i ZhiPu Copilot koji vam omogućavaju korišćenje ovih LLM-ova pri radu na dokumentima. Međutim, radimo na velikom ažuriranju ONLYOFFICE AI dodatka. Planiramo da dodamo mogućnost povezivanja bilo koje AI usluge sa ONLYOFFICE uređivačima. Pratite nas i ne propustite ništa!

Ostala pitanja

Evo nekih opštih pitanja koja nisu vezana za verziju 8.2:

Pitanje: Da li je moguće kreirati bazu podataka u ONLYOFFICE-u?

Odgovor: Trenutno, ONLYOFFICE suite ne pruža alate za kreiranje baza podataka.

Pitanje: Koje office aplikacije nudi ONLYOFFICE suite? Konkretno, koje se najviše preporučuju za data science?

Odgovor: ONLYOFFICE suite nudi čitav niz alata za kreiranje, uređivanje i saradnju na tekstualnim dokumentima, tabelama, prezentacijama, formularima i PDF fajlovima na vebu, desktopu i mobilnim platformama.

Za data science, ONLYOFFICE uređivač tabela nudi mnogo korisnih funkcija koje olakšavaju obradu velikih količina podataka:

  • Kompatibilnost sa XLSX, XLS, ODS i CSV fajlovima kako bi bilo moguće raditi sa podacima iz različitih izvora;
  • Više od 400 dostupnih funkcija i formula;
  • Razni alati za analizu podataka, kao što su pivot tabele i uslovno formatiranje;
  • Sliceri za filtriranje podataka;
  • Grafikoni, sparklines i grafike za vizualizaciju podataka;
  • Zajedničko uređivanje tabela u realnom vremenu;
  • Makroi za rutinske zadatke obrade podataka;
  • Integrated AI asistent, koji vam omogućava da brzo dobijete tačne odgovore na vaša pitanja, brzo pronađete informacije, generišete tekstove i slike, analizirate podatke i kreirate sažetke direktno u interfejsu uređivača tabela.

Pitanje: Kompatibilnost sa Office-om?

Odgovor: Ako mislite na kompatibilnost sa MS formatima, kao što su Word, Excel i PowerPoint datoteke, imamo dobre vesti za vas! ONLYOFFICE uređivači su nativno kompatibilni sa MS Office formatima datoteka, tako da možete bez problema otvarati i uređivati bilo koje datoteke kreirane u ovom office paketu i obrnuto.

Pitanje: Da li ONLYOFFICE ima softver za preuzimanje za rad van mreže?

Odgovor: Naravno. ONLYOFFICE Desktop Editors je besplatna desktop aplikacija koja vam omogućava da otvarate, uređujete i čuvate dokumente, tabele, prezentacije, formulara i PDF-ove van mreže na vašem računaru ili laptopu. Nudi isti interfejs i funkcije uređivanja kao i online verzija paketa. Možete besplatno preuzeti desktop aplikaciju sa naše zvanične veb stranice.

Q&A session: all you need to know about ONLYOFFICE Docs v8.2
ONLYOFFICE Desktop Editors za Windows

Pitanje: Popusti za neprofitne organizacije?

Odgovor: Naš tim obezbeđuje neprofitnim organizacijama ONLYOFFICE DocSpace Business baziran na oblaku, koji uključuje 2GB prostora za skladištenje i pristup premijum funkcijama. Molim Vas, posetite ovu stranicu da biste saznali više o našem programu za neprofitne organizacije i podneli zahtev ako ste zainteresovani.

Pitanje: Da li postoje alati za finski jezik?

Odgovor: Ako mislite na lokalizaciju ONLYOFFICE uređivača na finski, još uvek ima mnogo posla. Pozivamo vas da se pridružite našem programu za prevodioce volontere kako biste ONLYOFFICE učinili dostupnim korisnicima koji govore finski. Pošaljite svoj zahtev na documentation@onlyoffice.com. Više informacija o našem programu za prevođenje i nagradama za aktivno učešće možete pronaći u našem Centru za pomoć.

Preuzmite verziju 8.2

Želite li da isprobate funkciju za saradničko uređivanje? Implementirajte najnoviju verziju ONLYOFFICE Docs na svom lokalnom Linux ili Windows serveru ili preuzmite besplatnu desktop aplikaciju za svoj operativni sistem:

VERZIJA ZA LOKALNI SERVER     DESKTOP APLIKACIJA

Ako imate neka druga pitanja, ne ustručavajte se da nas kontaktirate putem Twitter-a na @only_office ili ostavite svoj komentar ispod.

Create your free ONLYOFFICE account

View, edit and collaborate on docs, sheets, slides, forms, and PDF files online.