Kako izmeniti Word dokumente na iPhone-u

Da li vam je nekada potrebna mogućnost otvaranja ili brze izmene Word dokumenta na vašem iPhone-u? Čak i za tako jednostavan zadatak, ne odgovaraju sve aplikacije. U ovom članku, okupljeni su saveti o tome kako odabrati mobilni office paket i predstavljeno je pet aplikacija za obradu dokumenata na iPhone-u. Pročitajte dalje kako biste saznali više.

How to edit Word document on iPhone

Kako izabrati aplikaciju za otvaranje, izmenu i čuvanje Word dokumenata na iPhone-u

Život u pokretu nas primorava da rešavamo probleme u hodu, uključujući i rad sa dokumentima. Mobilne aplikacije više nisu ograničene samo na pregled dokumenata. Danas se zahtevi za mobilne kancelarije šire. Takođe je potrebno da sarađujete i uređujete Word dokumente na iPhone-u. Na primer, vaši kolege vas hitno mole da pregledate i ispravite neki dokument, ili je potrebno da ispravite greške ili greške u kucanju u dokumentu i pošaljete ga javnoj organizaciji. Sve ovo je nemoguće uraditi bez praktične aplikacije.

Izbor aplikacije zavisi od ličnih zahteva svakog korisnika. Međutim, uopšteno, postoji nekoliko tačaka koje treba razmotriti prilikom odabira Word aplikacije za iPhone.

  • Podrška za formate datoteka. Kada birate mobilnu aplikaciju, obratite pažnju na podržane formate. Dajte prednost aplikaciji koja podržava Word dokumente, tabele, kao i PDF datoteke. Tako nećete morati da preuzimate posebne aplikacije za različite formate, čime ćete uštedeti memoriju telefona.
  • Povezivanje sa uslugama skladištenja trećih strana. Ova funkcija vam pomaže da brzo pristupite datotekama smeštenim na jednom mestu. Tako možete uređivati Word dokumente na iPhone-u i zatim nastaviti rad na laptopu, bez brige o tome gde čuvati datoteke i kako ih preneti.
  • Korisnički interfejs. Panel sa potrebnim alatima, dobar prikaz radnog lista, mogućnost povećanja dokumenta i tamna tema učiniće rad na Word dokumentu na iPhone-u lakšim.
  • Funkcionalnost. Obratite pažnju na podršku aplikacije za funkcije koje su vam potrebne prilikom uređivanja Word dokumenata sa iPhone-a. To može biti mogućnost zajedničkog rada, dodavanje oblika i slično.

Sada pogledajmo kako aplikacije ispunjavaju ove kriterijume. Izabrali smo 5 najboljih aplikacija za obradu teksta za iPhone.

Kako izmeniti Word dokument na iPhone-u sa ONLYOFFICE

How to edit Word document on iPhone

ONLYOFFICE nudi besplatni office paket za iPhone i iPad na iOS-u. Potpuno je kompatibilan sa MS datotekama i omogućava uređivanje tekstualnih dokumenata, tabela i prezentacija. Najnovija verzija takođe je dodala mogućnost popunjavanja obrazaca – dokumenata sa poljima za unos i čuvanje rezultata kao PDF ili DOCX datoteka. Osim toga, aplikacija omogućava pregled PDF dokumenata i slika, kao i reprodukciju audio i video datoteka.

ONLYOFFICE podržava povezivanje sa skladištima trećih strana. Možete povezati svoj ONLYOFFICE Personal ili Workspace nalog, kao i iCloud, Dropbox, Google Drive, Nextcloud, ownCloud, OneDrive, kDrive ili bilo koji drugi cloud koji radi preko WebDAV-a. Tako možete lako otvoriti i uređivati datoteke smeštene na cloud-u na Vašem iPhone-u.

Oni koji su se povezali sa ONLYOFFICE cloud-om takođe mogu uređivati Word dokumente sa svojim kolegama. ONLYOFFICE Documents za iOS omogućava deljenje dokumenata sa različitim nivoima prava pristupa: potpuni pristup, komentarisanje i samo za čitanje.

How to edit Word document on iPhone

Aplikacija uključuje sveobuhvatne uređivače za rad sa Word dokumentima na iPhone-u: formatiranje stranica, paragrafa i teksta, tabele, oblike, grafikone itd. Da bi se olakšao rad u mračnijim okruženjima, programeri su dodali tamnu temu za vaše Word dokumente.

Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna u App Store-u bez oglasa i dodatnih kupovina.

Kako izmeniti Word dokument na iPhone-u sa Pages

How to edit Word document on iPhone
Izvor: https://www.apple.com/

Pages je Apple-ov besplatni uređivač Word-a za iPhone, Mac i iPad. U kombinaciji sa aplikacijom Numbers za tabele i aplikacijom Keynote za prezentacije, Pages čine potpuni alat za uređivanje i kreiranje dokumenata poznat kao iWork. Pages omogućava rad sa tekstualnim dokumentima i njihovo čuvanje u više formata, uključujući Pages dokumente, Microsoft Word dokumente, PDF i EPUB datoteke.

Aplikacija ima širok spektar funkcionalnosti. Korisnici mogu kreirati dokument od nule ili koristiti gotove šablone, dodavati objekte kao što su tabele, dijagrami, oblici i multimedija (slike, zvuk i video) u svoj dokument i formatirati ih.

Takođe možete pristupiti svojim datotekama iz iClouda, gde možete čuvati dokumente i pristupati im sa drugih Apple uređaja. Nažalost, aplikacija ne podržava skladištenje trećih strana za saradnju putem Dropbox-a, Google Drive-a ili drugih servisa za skladištenje na cloud-u.

Google Docs

How to edit Word document on iPhone
Izvor: https://www.macstories.net/

Google Docs je još jedna aplikacija za izmenu Word dokumenta na iPhone-u. Docs vam omogućava da kreirate, uređujete, delite i sarađujete na dokumentima smeštenim u Google Drive-u. Google Docs je kompatibilan sa DOC i DOCX datotekama, što vam omogućava otvaranje Word fajlova. Aplikacija ima osnovne funkcije tekstualnog uređivača. Međutim, za napredniju obradu nije pogodna.

Google Docs je jednostavan za korišćenje i svestran, posebno ako radite i sarađujete u Google-ovom ekosistemu produktivnih aplikacija (npr. Sheets i Slides). Aplikacije su besplatne, ali imajte na umu da ceo Google sistem na vašem telefonu zauzima dovoljno memorije. Ipak, Docs nije povezan sa drugim skladištima u cloud-u.

WPS Office

How to edit Word document on iPhone
Izvor: https://www.wps.com/

WPS Office je besplatni mobilni office paket za iPhone i iPad koji se sastoji od Writer, Spreadsheet, Presentation i PDF alata. Paket vam omogućava da kreirate dokumente, prezentacije, tabele, beleške i PDF datoteke u jednom. Možete deliti dokumente u različitim formatima, uključujući DOC i DOCX, i konvertovati ih u druge formate.

Aplikacija omogućava automatsko čuvanje office dokumenata na cloud-u: Dropbox, Google Drive, Box, Evernote i OneDrive, tako da su svi vaši dokumenti uvek ažurirani u cloud servisu. Uz jednostavan interfejs, WPS Office je lak za početak rada na vašem iPadu.

WPS Office se može besplatno preuzeti. Međutim, ako želite da ga koristite bez oglasa i dobijete dodatne funkcije kao što su uređivanje PDF datoteka, 20 GB skladištenja u oblaku i sigurnosne funkcije, cena Premium pretplate iznosi 3,99 dolara mesečno.

Notes Writer

How to edit Word document on iPhone
Izvor: https://www.noteswriter.com/

Notes Writer je besplatna aplikacija koja je prvobitno stvorena za beleške. Sada aplikacija omogućava uzimanje beleški, anotiranje, uređivanje PDF-ova, popunjavanje obrazaca, potpisivanje dokumenata, umetanje clipart-a, kao i formatiranje teksta i izvoz raznih datoteka. Možete takođe organizovati i upravljati svojim beleškama u neograničenom broju svezaka, fascikala i podfascikala. Kada završite sa beleškama, možete ih deliti putem cloud servisa: Google Drive i Dropbox.

Međutim, aplikacija ne podržava DOC ili DOCX datoteke. Ipak, široko se koristi za jednostavne tekstualne dokumente na iPhone-u.

 

Zaključak

Uređivanje Word dokumenta na iPhone-u postaje neophodno. Kada birate aplikaciju, obratite pažnju na funkcije uređivanja koje često koristite. Takođe je važno osigurati da aplikacija podržava skladištenje, što olakšava deljenje i pristup dokumentima sa različitih uređaja. U svakom slučaju, sve aplikacije nude besplatne verzije, tako da možete isprobati nekoliko aplikacija i doneti odluku.

Create your free ONLYOFFICE account

View, edit and collaborate on docs, sheets, slides, forms, and PDF files online.