Barbie font: Gde ga naći i kako ga koristiti

25 September 2024By Natalija Blagojevic

U ogromnom univerzumu fontova, malo je onih koji su, posebno u protekloj godini, privukli pažnju i izrazili jedinstven karakter kao što je Barbie pismo.

Barbie font: where to find and how to use

Nakon velikog uspeha filma Grete Gervig (2023), mnogi kreativci su prepoznali posebnu magiju i šarm koje Barbie pismo može doneti njihovom radu.

Pročitajte ovaj članak da biste saznali kako da ga dodate na svoju listu omiljenih fontova i koristite ga kad god želite!

Zašto je Barbie font toliko voljen?

Šta to Barbie font ima, a drugi nemaju? Osim što je povezan sa ikoničnom lutkom, ovaj stil nosi sa sobom nepogrešiv spoj razigranosti i elegancije koji može oživeti bilo koju digitalnu kreaciju.Barbie font: where to find and how to use

Izbor stila može uticati na čitljivost, preneti ton i čak poboljšati celokupnu efikasnost komunikacije. Samo pomislite na Barbie logo i koliko je lako prepoznatljiv svima koji su ga makar jednom videli.

Zbog toga možda želite da ovaj font uključite u svoje radove!

Gde pronaći i preuzeti Barbie fontove?

Ove legendarne tipografije kreirane su ad hoc kako bi savršeno odgovarale stilu lutke, zbog čega ne postoji zvanično ime za Barbie font, ali su mnogi amateri i dizajneri prionuli na posao kako bi kreirali font što sličniji originalu.

Imajte na umu da neki fontovi bolje funkcionišu za sajtove i digitalni sadržaj, dok su drugi prikladniji za štampanje.

Nekoliko specijalizovanih sajtova nudi mogućnost da se font besplatno preuzme za ličnu upotrebu:

Free Fonts Vault

Prvi sajt koji predlažemo je Free Fonts Vault, koji vam omogućava da odaberete svoju omiljenu verziju u zavisnosti od preferirane ere (Barbie logo se tokom godina menjao više od 5 puta!).

Bilo da vam je potrebna elegantna kurziva ili 3D font sa pop dušom, sajt ima sve što vam treba.

FontBolt

Drugi sajt koji predlažemo je FontBolt. Ovde možete preuzeti font besplatno (za ličnu upotrebu) ili uz plaćanje, čime dobijate mogućnost komercijalne licence i pune funkcionalnosti.

Ali ne samo to, takođe, možete dati mašti na volju mešajući stilove i boje, stvarajući idealnu kombinaciju koja vam je potrebna (na primer, ako ne podnosite “bombon” rozu!) uz pomoć Barbie font generatora.

Barbie font: where to find and how to use
(FontBolt Barbie font generator)

Više Barbie font generatora možete pronaći na sajtovima TextStudioFontMeme.

Barbie font: where to find and how to use
(TextStudio Barbie font generator)

Canva

Ako koristite Canva, predlažemo fontove “Satisfy,” “Bukhari script,” i “Nickainley,” koji svojim zaobljenim linijama podsećaju na klasičniju verziju originala.

Dafont

Na Dafont sajtu smo pronašli Dollie script, koji je dostupan besplatno za ličnu upotrebu, a uz plaćanje možete dobiti komercijalnu verziju. Dollie font je takođe pogodan za štampanje jer ima dobro izbalansiran razmak između slova i može se koristiti za različite alfabete.

Barbie font: where to find and how to use
(Dafont – Dollie Script)

Fontovi za Cricut

Ako vam trebaju Barbie tipografije koje su pogodnije za štampanje, Medium nudi listu najboljih fontova koje biste trebali razmotriti. Daje detaljno objašnjenje zašto izabrati baš taj karakter.

Kada preuzmete fontove, sve što treba da uradite je da ih instalirate na svom uređaju.

Kako instalirati Barbie fontove na Vaš računar

Instaliranje novih fontova je vrlo jednostavno, samo trebate pratiti nekoliko pravila. Pokazaćemo vam kako to da uradite u zavisnosti od operativnog sistema koji koristite.

Prvo što treba da uradite je da preuzmete font po vašem izboru. Ako je fajl preuzet kao .zip ili .rar, moraćete ga raspakovati.

  • Windows

Kada raspakujete fajl, spremni ste da nastavite. Dvaput kliknite na fajl i sačekajte da se otvori prozor.

Barbie font: where to find and how to use

Kada se prozor otvori, samo kliknite na “Install”.

Drugi i poslednji korak je da kopirate fajl u “Fonts” folder (C:\Windows\Fonts).

Barbie font: where to find and how to use

  • MacOS

Samo dvaput kliknite na fajl sa fontom i aplikacija Font Book će se otvoriti. Biće vam postavljeno pitanje da li želite da instalirate ovaj font.

Pokrenite Font Book i pritisnite dugme “Add” na panelu sa fontovima. Izaberite fajl sa fontom i pritisnite “Open”. Font će automatski biti instaliran.

Barbie font: where to find and how to use

  • Linux

Na Linuxu se fontovi čuvaju u sledećim folderima: /usr/share/fonts/za globalne fontove dostupne svim korisnicima i ~/.local/share/fonts ili ~/.fonts za lokalne fontove dostupne samo trenutnom korisniku. Preuzmite fajl sa fontom i kopirajte ga u jedan od ovih foldera.

Mnogi Linux sistemi, kao što je Ubuntu, imaju ugrađeni preglednik fontova, pa možete otvoriti fajl pomoću te aplikacije i kliknuti na dugme “Install”.

Kako dodati Barbie font u Word dokument

Hajde da vidimo kako da dodate fontove koristeći ONLYOFFICE Desktop urednike kao primer.

Kada instalirate font na svoj računar prateći prethodna uputstva, možete odmah početi da ga koristite.

Sada samo otvorite urednik i pronaći ćete dodate fontove u listi.

Barbie font: where to find and how to use

Sada možete koristiti Barbie pismo u svom dokumentu.

Barbie font: where to find and how to use

Ako nemate instalirane ONLYOFFICE urednike na svom računaru, preuzmite odgovarajuću verziju za svoj operativni sistem odmah!

Preuzmite desktop aplikaciju

Kako koristiti Barbie font u Google dokumentima

U Google Docs-u, možete pronaći stilove nalik Barbie, ali morate ih dodati u postojeću listu. Evo kako to možete učiniti.

Prvo, kliknite na listu fontova i zatim na “More fonts”.

Barbie font: where to find and how to use

Kada se otvori prozor, potražite fontove u pretraživaču. Predlažemo “Dancing script”, “Great vibes” i “Satisfy”. Kada kliknete na font koji vam se dopada, automatski će se pojaviti u koloni “My fonts” sa desne strane. Kada završite, samo kliknite “Ok”.

Barbie font: where to find and how to use

Sada su vaši novi fontovi dodati na listu. Napišite svoj tekst, izaberite font i to je to! Sada možete koristiti Barbie fontove u Google dokumentima.

Barbie font: where to find and how to use

Ovo je sve što treba da znate kako bi vaši dokumenti izgledali zapanjujuće i moderno sa najpopularnijim fontom protekle godine!

Create your free ONLYOFFICE account

View, edit and collaborate on docs, sheets, slides, forms, and PDF files online.