Οι 8 κορυφαίες εφαρμογές του Dropbox για φοιτητές

19 Σεπτεμβρίου 2024Από τον Efstathios Iosifidis

Αν και το Dropbox χρησιμοποιείται ευρέως από ομάδες και εταιρείες για αποθήκευση, κοινή χρήση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, οι φοιτητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτήν την υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Με μια τεράστια γκάμα εφαρμογών που μπορούν να ενσωματωθούν στον λογαριασμό σας στο Dropbox, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλές χρήσιμες λειτουργίες που παρέχονται από λύσεις τρίτων και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας ως φοιτητής. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα.

The top 8 Dropbox apps for students

Το Dropbox παρέχει εφαρμογές ενοποίησης για μεγάλο αριθμό εργαλείων λογισμικού και τα περισσότερα από αυτά είναι καλύτερα κατάλληλα για επιχειρήσεις και εταιρείες καθώς κάνουν τη διαφορά στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τη λογιστική, τη διαχείριση έργων, την αυτοματοποίηση ροής εργασιών και άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές φαίνονται ιδανικές για εκπαιδευτικούς σκοπούς και οι φοιτητές μπορούν να τις ενσωματώσουν στον λογαριασμό τους στο Dropbox για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στις σπουδές τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ενοποίησης Dropbox για φοιτητές.

1. Επεξεργασία εγγράφων: ONLYOFFICE Docs

The top 8 Dropbox apps for students

Εάν χρειάζεστε μια ισχυρή online σουίτα γραφείου, το ONLYOFFICE Docs είναι αυτό που μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στον αποθηκευτικό χώρο του Dropbox, επιτρέποντάς σας να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες με δυνατότητα συμπλήρωσης και αρχεία PDF απευθείας στην πλατφόρμα. Αυτό το πακέτο γραφείου ανοιχτού κώδικα έχει διαθέσιμη δωρεάν μια επίσημη εφαρμογή ενσωμάτωσης για το Dropbox. Όταν ενσωματωθεί, η εφαρμογή προσθέτει μια νέα επιλογή που ονομάζεται “Άνοιγμα στο ONLYOFFICE Docs” (“Open in ONLYOFFICE Docs”) που ανοίγει το επιλεγμένο αρχείο γραφείου σε μια νέα καρτέλα σε λειτουργία πλήρους οθόνης, επιτρέποντάς σας να προβάλετε το αρχείο και να πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες τροποποιήσεις εάν είναι απαραίτητο.

The top 8 Dropbox apps for students

Η εφαρμογή ONLYOFFICE Docs μπορεί να ανοίξει απευθείας αρχεία OOXML (μορφές αρχείων Word, Excel και PowerPoint) και PDF. Για άλλες δημοφιλείς μορφές, όπως DOC, RTF, ODT, FB2 και άλλες, θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές:

  • Άνοιγμα αρχείου μόνο για προβολή.
  • Δημιουργία αντίγραφου αρχείου OOXML.
  • Άνοιγμα αρχείου για επεξεργασία.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις επιλογές, μπορείτε να προβάλετε αρχεία που δεν είναι OOXML, να δημιουργήσετε τα επεξεργάσιμα αντίγραφά τους και να τα μετατρέψετε σε DOCX, XLSX και PPTX για περαιτέρω επεξεργασία. Τα αρχεία που δημιουργούνται με το ONLYOFFICE Docs μπορούν να ανοίξουν με άλλες εφαρμογές γραφείου, ώστε να μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους χρήστες του Dropbox.

Η σουίτα ONLYOFFICE είναι εξοπλισμένη με ένα πλήρες σετ εργαλείων επεξεργασίας που χρειάζονται οι φοιτητές. Κατά την επεξεργασία εγγράφων κειμένου, μπορείτε να εργαστείτε με πολύπλοκα αντικείμενα και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως πίνακες περιεχομένων, υποσημειώσεις, σημειώσεις τέλους, σελιδοδείκτες, παραπομπές και άλλα εργαλεία για ακαδημαϊκή μορφοποίηση και πλοήγηση.

Όταν πρόκειται για υπολογιστικά φύλλα, το πρόγραμμα επεξεργασίας ONLYOFFICE προσφέρει περισσότερες από 400 συναρτήσεις και τύπους. Μπορείτε να εφαρμόσετε πρότυπα πινάκων και να αναλύσετε και να φιλτράρετε δεδομένα χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικούς πίνακες, αναλυτές δεδομένων, μορφοποίηση υπό όρους και άλλα.

Με το πρόγραμμα επεξεργασίας παρουσιάσεων ONLYOFFICE, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές παρουσιάσεις χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων μορφοποίησης, αντικειμένων, επιλογών στυλ, κινούμενων εικόνων και εφέ μετάβασης.

Η εφαρμογή ONLYOFFICE Docs προσφέρει επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας PDF που σας επιτρέπει να ανοίγετε και να προβάλλετε αρχεία PDF. Μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε σε σελίδες χρησιμοποιώντας εργαλεία πλοήγησης και να τις διαγράψετε. Επιπλέον, μπορείτε να σχολιάζετε αρχεία PDF, να αφήνετε σχόλια, να εισάγετε αντικείμενα, να σχεδιάζετε ό,τι θέλετε και να επεξεργάζεστε κείμενο.

Συνολικά, το ONLYOFFICE Docs παρέχει στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου άμεσα ενσωματωμένη στην πλατφόρμα Dropbox. Αποκτήστε το τώρα δωρεάν και ενεργοποιήστε την ισχυρή επεξεργασία εγγράφων στον αποθηκευτικό σας χώρο:

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ

2. Τηλεδιάσκεψη: Zoom

Ως φοιτητής, ίσως χρειαστεί να κάνετε μια τηλεδιάσκεψη με τους συμφοιτητές σας για να συζητήσετε την ομαδική σας εργασία ή να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με τις ασκήσεις σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συνδέσετε το Zoom, ένα δημοφιλές εργαλείο λογισμικού τηλεδιάσκεψης, στην πλατφόρμα Dropbox σας. Όταν συνδεθεί, το Zoom σας επιτρέπει να συμμετέχετε και να ξεκινάτε αμέσως συσκέψεις Zoom από το περιεχόμενό σας στο Dropbox. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε εγγραφές βίντεο από τις συσκέψεις Zoom και σημειώσεις τους στον αποθηκευτικό χώρο σας στο cloud και να τις παρακολουθήσετε αργότερα. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτής της ενσωμάτωσης είναι η δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων Dropbox κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων και παρακολούθησης της δραστηριότητας του αρχείου Dropbox.

Η εφαρμογή Zoom είναι επίσημα διαθέσιμη στο Κέντρο εφαρμογών Dropbox και απαιτεί από εσάς να έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Dropbox εγκατεστημένη στους υπολογιστές σας. Μια άλλη απαίτηση είναι η διαθεσιμότητα του προγράμματος-πελάτη Zoom στον υπολογιστή σας. Τέλος, πρέπει επίσης να έχετε ένα ημερολόγιο Google ή Outlook συνδεδεμένο στο Dropbox σας. Αυτό φαίνεται περίπλοκο, αλλά εάν πληρείτε όλες τις απαιτήσεις, θα αποκτήσετε ένα ισχυρό εργαλείο τηλεδιάσκεψης για τις σπουδές σας.

3. Μετατροπή αρχείων: CloudConvert

The top 8 Dropbox apps for students

Αν τύχει να μετατρέψετε αρχεία σε διαφορετικές μορφές, σίγουρα θα σας αρέσει το CloudConvert. Αυτή η διαδικτυακή υπηρεσία υποστηρίζει περισσότερες από 200 δημοφιλείς μορφές που σας επιτρέπουν να μετατρέπετε αρχεία ήχου και βίντεο, έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, εικόνες, ακόμη και αρχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε τις διαφάνειές σας σε βίντεο ή να δημιουργήσετε GIF.

Αφού συνδέσετε την εφαρμογή CloudConvert στον λογαριασμό σας στο Dropbox, μπορείτε να επιλέξετε απευθείας αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο σας στον ιστότοπο του CloudConvert. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Άνοιγμα με το CloudConvert” (“Open with CloudConvert”) κατά την περιήγηση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στον λογαριασμό σας στο Dropbox.

Μετά τη μετατροπή, όλα τα αρχεία σας αποθηκεύονται αυτόματα στον ίδιο φάκελο Dropbox με το αρχείο εισόδου, ώστε να μην χάσετε τίποτα.

4. Επεξεργασία γραφικών: Canva

The top 8 Dropbox apps for students

Για όσους σπουδάζουν σχέδιο, το Canva είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Μπορείτε εύκολα να κάνετε όμορφα γραφικά στο πρόγραμμα επεξεργασίας Canva χρησιμοποιώντας περιεχόμενο από τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Dropbox. Όταν συνδέσετε την εφαρμογή Canva, θα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αρχείο και να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας την επιλογή “Άνοιγμα στο Canva” (“Open in Canva”). Μετά από αυτό, θα ανακατευθυνθείτε στη διεπαφή του Canva και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε έτοιμα προς χρήση σχέδια και να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα πρότυπα και εικόνες.

Με αυτήν την ενσωμάτωση, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία επεξεργασίας γραφικών χωρίς να ανεβάσετε και να κατεβάσετε αρχεία. Όλα θα είναι προσβάσιμα στον αποθηκευτικό χώρο σας στο Dropbox.

5. Ζωγραφική: Procreate

Το Procreate είναι μια εφαρμογή για iPad που ενσωματώνεται άψογα με το Dropbox. Αυτή η ενσωμάτωση έχει σχεδιαστεί για δημιουργικούς φοιτητές που τους αρέσει να δημιουργούν εκφραστικά σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και κινούμενα σχέδια. Παρόλο που το Procreate διατίθεται επί πληρωμή, αξίζει να επενδύσετε σε αυτό γιατί μετατρέπει τη συσκευή σας σε ένα ισχυρό εργαλείο ζωγραφικής.

Η εφαρμογή παρέχει εκατοντάδες πινέλα, καινοτόμα καλλιτεχνικά εργαλεία και ένα προηγμένο σύστημα στρώσεων, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πραγματικά αριστουργήματα. Λόγω της ενσωμάτωσής του με το Dropbox, το Procreate σας επιτρέπει να εργάζεστε από οποιοδήποτε μέρος, ακόμη και εν κινήσει, και να αποθηκεύετε τα σκίτσα και τις εικόνες σας στον χώρο αποθήκευσης του Dropbox.

6. Επεξεργασία εικόνας: Pixlr Suite

The top 8 Dropbox apps for students

Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο για την επεξεργασία εικόνων για τις εργασίες σας, το Pixlr Suite φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή. Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων σας επιτρέπει να επιλέξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αλλαγές στις εικόνες και τις φωτογραφίες σας από το Dropbox με μερικά κλικ. Όταν επεξεργάζεστε κάτι, μπορείτε να εφαρμόσετε γρήγορα κατάλληλα εφέ, να επιλέξετε διάφορα φίλτρα και να προσθέσετε επίπεδα. Το πρόγραμμα επεξεργασίας καθιστά επίσης δυνατή την αλλαγή του μεγέθους των εικόνων σας και την αναπαραγωγή με διαφορετικές ρυθμίσεις, όπως η ισορροπία χρωμάτων, η θερμοκρασία και η φωτεινότητα.

Η ενσωμάτωση Dropbox και Pixlr Suite αποθηκεύει αυτόματα τις επεξεργασίες σας στον αποθηκευτικό χώρο σας στο cloud, ώστε να μην χρειάζεται να ανεβάσετε και να κατεβάσετε εικόνες με μη αυτόματο τρόπο. Απλώς ανοίξτε το απαιτούμενο αρχείο από το Dropbox, επεξεργαστείτε το στο Pixlr Suite και ανοίξτε το ξανά στον αρχικό φάκελο.

7. Mind mapping: MindMeister

The top 8 Dropbox apps for students

Το MindMeister είναι μια online υπηρεσία mind-mapping που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τους χάρτες σας με άλλα άτομα και να συνεργάζεστε μαζί τους σε πραγματικό χρόνο. Η χαρτογράφηση του μυαλού (mind mapping) είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνική που βοηθά τους φοιτητές να οργανώσουν αλλά και αναπτύξουν οπτικά ιδέες, έννοιες και πληροφορίες για καλύτερη κατανόηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεδρίες καταιγισμού ιδεών όταν εργάζεστε σε ένα ομαδικό έργο με τους συμφοιτητές σας.

Η ενοποίηση MindMeister και Dropbox καθιστά δυνατή την κοινή χρήση και προβολή εγγράφων από φακέλους Dropbox απευθείας στο MindMeister. Όταν εργάζεστε στους χάρτες του μυαλού σας, επιτρέπεται να επισυνάπτετε αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο σας και οι συνεργάτες σας θα μπορούν να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα.

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της ενσωμάτωσης είναι ότι μπορείτε να προβάλετε συνδεδεμένα αρχεία στους χάρτες του μυαλού σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο εφαρμογών για να δείτε το περιεχόμενο που χρειάζεστε.

8. Μετάφραση: Lugath

The top 8 Dropbox apps for students

Η Lugath είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα μετάφρασης που μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να μεταφράσουν τα έγγραφά τους σε πολλές γλώσσες διατηρώντας την αρχική μορφή και διάταξη. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα εργαλεία μετάφρασης AI και μεταφράζει με ακρίβεια το περιεχόμενο στην απαιτούμενη γλώσσα. Χρησιμοποιώντας το Lugath, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αυτοματοποιημένη μεταφραστική μνήμη και να χρησιμοποιήσετε προηγουμένως μεταφρασμένες προτάσεις όσο συχνά θέλετε, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία μετάφρασης ευκολότερη και λιγότερο χρονοβόρα. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων γλωσσαρίων για πιο ακριβείς μεταφράσεις.

Όταν γίνει η ενσωμάτωση στο Dropbox, το Lugath σας επιτρέπει να μεταφράζετε τα έγγραφά σας στο Dropbox και να συγχρονίζετε ξανά όλα τα μεταφρασμένα αρχεία. Απλώς πρέπει να επιλέξετε το απαιτούμενο αρχείο από τον χώρο αποθήκευσης του Dropbox, να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις μετάφρασης, να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετάφρασης και να περιμένετε μέχρι να τελειώσει.

Το Lugath είναι διαθέσιμο δωρεάν, αλλά το δωρεάν πρόγραμμα έχει ορισμένους περιορισμούς. Ωστόσο, είναι αρκετό για περιστασιακές μεταφραστικές εργασίες.

Συμπέρασμα

Ενσωματώνοντας τον χώρο αποθήκευσης Dropbox με διάφορες εφαρμογές τρίτων, οι φοιτητές μπορούν να βελτιώσουν τις τυπικές δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων της πλατφόρμας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλά χρήσιμα εργαλεία. Η επεξεργασία εγγράφων και εικόνων, η τηλεδιάσκεψη, η αυτοματοποιημένη μετάφραση βασισμένη σε AI, το mind mapping, η μετατροπή αρχείων και η δημιουργία γραφικών είναι μερικές μόνο λειτουργίες που είναι διαθέσιμες για μαθητές που χρησιμοποιούν το Dropbox. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες εφαρμογές στο App Center και να τις δοκιμάσετε για να δείτε εάν ταιριάζουν στις μαθησιακές σας συνήθειες και κάνουν τη διαφορά στις σπουδές σας.

Δημιουργήστε τον δωρεάν λογαριασμό ONLYOFFICE σας

Online προβολή, επεξεργασία και συνεργασία σε έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες και αρχεία PDF.