5 ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα για το Monday.com

Σήμερα, υπάρχει ένας αριθμός ανοιχτών λύσεων που μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ικανές εναλλακτικές του Monday όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την τιμή και την ασφάλεια, και προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Ακολουθούν πέντε έργα ανοιχτού κώδικα που αξίζει να εξεταστούν με βάση τα μοντέλα ανάπτυξης και τη λειτουργικότητα.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com

Ένα πλήρες γραφείο στις εγκαταστάσεις και στο cloud: ONLYOFFICE Workspace

Το ONLYOFFICE Workspace είναι ένα πλήρες γραφείο που προσφέρει μια συνεργατική διαδικτυακή σουίτα ONLYOFFICE Docs και μια δέσμη εφαρμογών παραγωγικότητας που περιλαμβάνουν σύστημα διαχείρισης εγγράφων, έργα, CRM, αλληλογραφία, ημερολόγια, συνομιλία και εταιρικό κοινωνικό δίκτυο. Είναι ένα έτοιμο γραφείο που συνδυάζει όλα τα βασικά εργαλεία και μπορεί να επεκταθεί με εξωτερικές υπηρεσίες (ψηφιακές υπογραφές, VoIP, χώροι αποθήκευσης τρίτων, Single Sign-On κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο cloud ή να εγκατασταθεί στον δικό σας διακομιστή.

Η ενότητα διαχείρισης έργων και εργασιών στο ONLYOFFICE επιτρέπει τη δημιουργία ομαδικών έργων με ορόσημα, εργασίες και δευτερεύουσες εργασίες, παρακολούθηση παραγωγικότητας, χρόνο καταγραφής, δημιουργία γραφημάτων Gantt και δημιουργία πολλαπλών ειδών αναφορών. Λειτουργεί μαζί με το DMS και σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στην περιήγηση, την επεξεργασία και τη συνεργασία σε έγγραφα έργου.

Η εφαρμογή Έργα για κινητά διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες διαχείρισης έργων για γρήγορη πρόσβαση εν κινήσει, καθιστώντας μια εφικτή εναλλακτική λύση για την εφαρμογή Monday.

Το ONLYOFFICE Docs είναι μια σουίτα βασισμένη σε μορφή MS για εργασία με έγγραφα, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις ατομικά ή συλλογικά — με σχόλια, αναθεώρηση, διαδικτυακή συνομιλία, ιστορικό εκδόσεων και σύγκριση εγγράφων.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com
Πηγή: ONLYOFFICE

Η λύση διαθέτει πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως εργαλεία για έλεγχο πρόσβασης και παρακολούθηση, κρυπτογράφηση δίσκου και αρχείων, λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και άλλα. Η φιλοξενία του ONLYOFFICE Workspace σε δικό σας διακομιστή, σας δίνει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας, επιτρέποντάς σας να τα διατηρείτε πλήρως εντός της φυσικής σας περιμέτρου.

Κατασκευασμένο για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων, το ONLYOFFICE μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν εάν έχετε σχετικά μικρή ομάδα ή φιλοξενείτε χιλιάδες εταιρικούς χρήστες που παρέχουν επιπλέον λειτουργικότητα και επαγγελματική ειδική υποστήριξη.

Δημιουργήστε τη δική σας εναλλακτική για την εφαρμογή Monday: Nextcloud και ownCloud

Nextcloud

Το Nextcloud είναι ένα ακμάζον έργο ανοιχτού κώδικα που περιλαμβάνει αυτο-φιλοξενούμενες εφαρμογές γραφείου για κοινή χρήση αρχείων και συνεργασία με συνδυασμό με μια ποικιλία από δωρεάν και έτοιμα για επιχειρήσεις εργαλεία για επεξεργασία εγγράφων, αλληλογραφία, ημερολόγια, διαχείριση έργων και άλλα. Μεταξύ των αντιπάλων του, το Nextcloud ξεχωρίζει στις δυνατότητες επικοινωνίας του, προσφέροντας τα δικά του εργαλεία διαδικτυακής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com
Πηγή: Nextcloud

Μπορείτε να επεκτείνετε το Nextcloud με εφαρμογές όπως Tasks, Cospend, Calendar, Notes, Polls και άλλα πρόσθετα για να δημιουργήσετε μια υγιεινή εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα στο Monday.com

Όσο για μια σουίτα γραφείου, εδώ μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της ενσωμάτωσης ONLYOFFICE και Collabora, όπου η πρώτη έχει υποστήριξη εγγενούς μορφής MS και η δεύτερη βασίζεται σε ODF.

Για όσους αναζητούν λιγότερη ρουτίνα στην πρακτική προσαρμογή του Nextcloud, υπάρχει μια λύση που ονομάζεται Nextcloud Hub που συνοδεύεται από προεγκατεστημένες βασικές εφαρμογές γραφείου.

Το Nextcloud είναι μια ολοκληρωμένη λύση για χρήστες με γνώσεις ασφάλειας, καθώς παρέχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Το Nextcloud εκτελεί επίσης ένα ενεργό ανοιχτό πρόγραμμα bounty bug για δοκιμές ευπάθειας για χρόνια, δείχνοντας την προσπάθεια του έργου για συνεχή βελτίωση της ασφάλειας.

Η λύση είναι προσβάσιμη από εφαρμογή για υπολογιστή που υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα έως εφαρμογές για κινητά για συσκευές Android και iOS.

Το Nextcloud είναι μια εντελώς δωρεάν λύση η ίδια, που προσφέρει επαγγελματικές χρεώσεις για όσους χρειάζονται τεχνική υποστήριξη από την ομάδα Nextcloud και άλλα προνόμια.

ownCloud

Το ownCloud είναι κάπως παρόμοιο με το Nextcloud. Είναι μια υπηρεσία κοινής χρήσης και διαχείρισης αρχείων ανοιχτού κώδικα που μπορεί να επεκταθεί με όλα τα είδη εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στο ownCloud marketplace, συμπεριλαμβανομένης της online σουίτας γραφείου (επιλογή μεταξύ ONLYOFFICE, Collabora και Office Online), ημερολόγια, ροές εργασιών, αλληλογραφία, χάρτες, προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων και πολλά άλλα.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com
Πηγή: ownCloud

Το ownCloud Tasks επιτρέπει τη διαχείριση, την κοινή χρήση και την παρακολούθηση εργασιών εντός της ομάδας, το συγχρονισμό μέσω CalDAV, τον ορισμό υπενθυμίσεων και την εξαγωγή δεδομένων εργασιών.

Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του ownCloud έγκεινται στην προσβασιμότητα: μπορείτε όχι μόνο να το φιλοξενήσετε στις υποδομές σας, αλλά και να χρησιμοποιήσετε το ownCloud Online για να λειτουργεί στο cloud χωρίς εγκατάσταση. Το ownCloud είναι επίσης πολύ καλά μεταφρασμένο και διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ownCloud και να συγχρονίσετε τα αρχεία σας από εφαρμογές υπολογιστών και κινητών που προσφέρουν επίσης ηλεκτρονική επεξεργασία και συνεργασία σε αρχεία.

Το κοινοτικό ownCloud μπορεί να γίνει μια δωρεάν εναλλακτική λύση στο Monday.com, αλλά αν χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια και εταιρικές λειτουργίες, πρέπει να εξετάσετε το πακέτο Standard ή Enterprise.

Υπάρχει ένα λεπτομερές άρθρο σύγκρισης που παρέχεται από την CiviHosting που συγκρίνει χαρακτηριστικά και συστήματα υποστήριξης του Nextcloud και του ownCloud για όσους ίσως θέλουν μια βαθύτερη εικόνα.

Εστίαση στην επικοινωνία για την εναλλακτική λύση της εφαρμογής Monday: Kopano

Το Kopano One είναι μια πλατφόρμα επιχειρηματικής συνεργασίας που θέτει τα εργαλεία επικοινωνίας πρώτα: προσφέρει ισχυρή λειτουργικότητα εγγενούς αλληλογραφίας και δυνατότητες διάσκεψης ήχου/βίντεο υψηλής ποιότητας.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com
Πηγή: Kopano

Διαθέτει σύστημα διαχείρισης εγγράφων για τη διατήρηση και κοινή χρήση αρχείων και περιλαμβάνει επεξεργαστές LibreOffice για επεξεργασία και συνεργασία σε έγγραφα. Η σουίτα είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πλάι των υπολογιστικών φύλλων και έχει ασυναγώνιστη υποστήριξη για αρχεία ODF ενώ λειτουργεί και με όλες τις άλλες δημοφιλείς μορφές.

Το Kopano Tasks συνεργάζεται στενά με το Ημερολόγιο και το Mail για να παρακολουθεί τις οφειλόμενες εργασίες, την επικοινωνία και τα συμβάντα. Μπορείτε να αναθέσετε και να διαχειριστείτε εργασίες, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και να διατηρείτε οργανωμένες τις ιδέες και τα σχέδιά σας.

Το Kopano One είναι ένα λογισμικό επί πληρωμή που ξεκινά από 15 $ ανά χρήστη/έτος και προσφέρει προγράμματα από Basic έως Enterprise με μεταβλητή λειτουργικότητα που μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ως εναλλακτική λύση Monday.com. Το Kopano Meet, το οποίο είναι ένα αυτόνομο λογισμικό τηλεδιάσκεψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για μεμονωμένα συνέδρια και ως επιχειρηματική λύση σε πακέτα Starter και Enterprise.

Κρυπτογραφημένα τα πάντα όλα: CryptPad

Το CryptPad είναι μάλλον βασικό όσον αφορά τις εφαρμογές που ενσωματώνει: διαδικτυακούς επεξεργαστές για κείμενο, υπολογιστικά φύλλα (με βάση το ONLYOFFICE) και παρουσιάσεις, διαχείριση εγγράφων, δημοσκοπήσεις, εργαλείο kanban για διαχείριση ροής εργασιών, επεξεργασία κώδικα, ToDo και whiteboard. Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημά του είναι η απόλυτη ασφάλεια δεδομένων που επιτυγχάνεται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο αρχείων με κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση στην πλευρά του πελάτη.

5 secure, open-source alternatives to Monday.com
Πηγή: CryptPad

Το CryptPad μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν με αλλά και χωρίς εγγραφή (με περιορισμένο χρόνο αποθήκευσης και πρόσβαση στο CryptDrive), ή ως λύση επί πληρωμή για όσους θέλουν να υποστηρίξουν το έργο με αντάλλαγμα γρήγορη και ιδιωτική τεχνική υποστήριξη και περισσότερη αποθήκευση δεδομένων.

Ποιες από τις εναλλακτικές λύσεις του Monday.com είναι καλύτερες για εσάς;

Όταν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για το Monday.com, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να διαλέξετε. Η επιλογή εξαρτάται από το αν αναζητάτε μια δωρεάν λύση ή αν είστε σε θέση να πληρώσετε για επιπλέον δυνατότητες και υποστήριξη, εάν είστε έτοιμοι να τη φροντίσετε στον διακομιστή σας ή χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση στο cloud. Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα δεν είναι μόνο ευέλικτο σε επιλογές, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα νέο προκλητικό βήμα που θα διευρύνει τα παραγωγικά σας σύνορα με λίγη έρευνα.

Δημιουργήστε τον δωρεάν λογαριασμό ONLYOFFICE σας

Online προβολή, επεξεργασία και συνεργασία σε έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες και αρχεία PDF.