Πώς να επεξεργαστείτε έγγραφο του Word στο iPhone

Χρειάστηκε ποτέ να ανοίξετε ή να επεξεργαστείτε γρήγορα ένα έγγραφο του Word στο iPhone σας; Ακόμη και για μια τόσο φαινομενικά απλή εργασία, απαιτείται μια ειδική εφαρμογή. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τη σουίτα γραφείου για κινητά και επιλέξαμε πέντε εφαρμογές εγγράφων για το iPhone. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

How to edit Word document on iPhone

Πώς να επιλέξετε μια εφαρμογή για άνοιγμα, επεξεργασία και αποθήκευση ενός εγγράφου Word στο iPhone

Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής μας ανάγκασαν να λύνουμε τα προβλήματά μας εν κινήσει, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας με έγγραφα. Οι εφαρμογές για κινητά δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην προβολή εγγράφων. Σήμερα οι απαιτήσεις για κινητά γραφεία διευρύνονται. Πρέπει επίσης να συνεργαστείτε και να επεξεργαστείτε έγγραφα του Word στο iPhone. Για παράδειγμα, οι συνάδελφοί σας σας ζητούν να ελέγξετε και να διορθώσετε επειγόντως ένα έγγραφο ή πρέπει να διορθώσετε λάθη ή τυπογραφικά λάθη σε ένα έγγραφο και να το στείλετε μέσω email σε έναν δημόσιο οργανισμό. Όλα αυτά είναι αδύνατο να γίνουν χωρίς μια εύχρηστη εφαρμογή.

Η επιλογή της εφαρμογής εξαρτάται από τις προσωπικές απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Ωστόσο, γενικά, υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την εφαρμογή Word για iPhone.

  • Υποστήριξη μορφής αρχείου. Όταν επιλέγετε μια εφαρμογή για κινητά, δώστε προσοχή στις υποστηριζόμενες μορφές. Δώστε προτίμηση σε μια εφαρμογή που υποστηρίζει έγγραφα Word, υπολογιστικά φύλλα, καθώς και αρχεία PDF. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να κάνετε λήψη ξεχωριστών εφαρμογών για διαφορετικές μορφές, εξοικονομώντας έτσι τη μνήμη του τηλεφώνου.
  • Σύνδεση σε υπηρεσίες αποθήκευσης τρίτων. Αυτή η δυνατότητα σάς βοηθά να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε ένα μέρος. Έτσι, μπορείτε να επεξεργαστείτε έγγραφα word στο iPhone σας και στη συνέχεια να συνεχίσετε να εργάζεστε στον φορητό υπολογιστή σας χωρίς να ανησυχείτε για το πού να αποθηκεύσετε τα αρχεία και πώς και να τα μεταφέρετε.
  • Φιλική διεπαφή χρήστη. Ένας πίνακας με τα απαραίτητα εργαλεία, μια καλή εμφάνιση του φύλλου εργασίας, η δυνατότητα μεγέθυνσης του εγγράφου και ένα σκούρο θέμα θα διευκολύνουν την εργασία σε ένα έγγραφο του Word στο iPhone.
  • Λειτουργικότητα. Εδώ, δώστε προσοχή στην υποστήριξη της εφαρμογής για αυτές ακριβώς τις λειτουργίες που χρειάζεστε κατά την επεξεργασία εγγράφων word από ένα iPhone. Μπορεί να είναι η ικανότητα συνεργασίας, προσθήκης σχημάτων και άλλων.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι εφαρμογές πληρούν αυτά τα κριτήρια. Επιλέγουμε τις 5 καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου για iPhone.

Πώς να επεξεργαστείτε έγγραφο του Word στο iPhone με το ONLYOFFICE

How to edit Word document on iPhone

Το ONLYOFFICE προσφέρει μια δωρεάν σουίτα γραφείου για iPhone και iPad σε iOS. Είναι πλήρως συμβατό με αρχεία MS και επιτρέπει την επεξεργασία εγγράφων κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων. Στην τελευταία έκδοση έχει προστεθεί και η δυνατότητα συμπλήρωσης φορμών – εγγράφων με συμπληρωμένα πεδία και αποθήκευσης του αποτελέσματος ως αρχείο PDF ή DOCX. Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προβάλλετε έγγραφα και εικόνες PDF και να αναπαράγετε αρχεία ήχου και βίντεο.

Υπάρχει σύνδεση υποστήριξης του ONLYOFFICE με υπηρεσίες αποθήκευσης τρίτων. Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας ONLYOFFICE Personal ή Workspace ή iCloud, Dropbox, Google Drive, Nextcloud, ownCloud, OneDrive, kDrive ή οποιοδήποτε άλλο cloud που λειτουργεί μέσω WebDAV. Έτσι, μπορείτε εύκολα να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud στο iPhone σας.

Όσοι έχουν συνδεθεί στο ONLYOFFICE cloud μπορούν επίσης να επεξεργαστούν έγγραφα του Word με τους συναδέλφους τους. Το ONLYOFFICE Documents για iOS σάς επιτρέπει να μοιράζεστε έγγραφα με διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων πρόσβασης: πλήρη πρόσβαση, σχολιασμό και μόνο για ανάγνωση.

How to edit Word document on iPhone

Η εφαρμογή περιλαμβάνει προγράμματα επεξεργασίας με πλήρεις δυνατότητες για εργασία με έγγραφα του Word στο iPhone: μορφοποίηση σελίδας, παραγράφου και κειμένου, πίνακες, σχήματα, γραφήματα κ.λπ. Για πιο βολική επεξεργασία ακόμη και σε σκοτεινά περιβάλλοντα, οι προγραμματιστές έχουν προσθέσει ένα σκοτεινό θέμα στο Word σας έγγραφα.

Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και διαθέσιμη στο App Store χωρίς διαφημίσεις και πρόσθετες αγορές.

Πώς να επεξεργαστείτε έγγραφο του Word στο iPhone με το Pages

How to edit Word document on iPhone
Πηγή: https://www.apple.com/

Το πρόγραμμα Pages είναι το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας Word της Apple για iPhone, Mac και iPad. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου Numbers και την εφαρμογή παρουσιάσεων Keynote, το Pages αποτελεί το πλήρες εργαλείο για την επεξεργασία και τη δημιουργία εγγράφων που είναι γνωστά ως iWork. Το Pages επιτρέπει την εργασία με έγγραφα κειμένου και την αποθήκευση τους σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων Pages, εγγράφων Microsoft Word, αρχείων PDF και EPUB.

Η εφαρμογή έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα έγγραφο από την αρχή ή να χρησιμοποιήσουν έτοιμα πρότυπα, να προσθέσουν αντικείμενα όπως πίνακες, διαγράμματα, σχήματα και πολυμέσα (εικόνες, εικόνες, ήχος και βίντεο) στο έγγραφό σας και να τα μορφοποιήσουν.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας από το iCloud, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε έγγραφα και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από άλλες συσκευές Apple. Δυστυχώς, η εφαρμογή δεν υποστηρίζει αποθήκευση cloud τρίτων για συνεργασία μέσω του Dropbox, του Google Drive ή άλλων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud.

Google Docs

How to edit Word document on iPhone
Πηγή: https://www.macstories.net/

Το Google Docs είναι μια ακόμη εφαρμογή για την επεξεργασία εγγράφου του Word στο iPhone. Το Google Docs σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε, να μοιράζεστε και να συνεργάζεστε σε έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive. Το Google Docs είναι συμβατό με αρχεία DOC και DOCX, επιτρέποντάς σας να ανοίγετε αρχεία Word. Η εφαρμογή έχει τις βασικές λειτουργίες ενός επεξεργαστή κειμένου. Ωστόσο, για πιο προχωρημένη επεξεργασία, δεν είναι κατάλληλο.

Το Google Docs είναι εύχρηστο και ευέλικτο, ειδικά αν εργάζεστε και συνεργάζεστε στο οικοσύστημα εφαρμογών παραγωγικότητας της Google (π.χ. Sheets και Slides). Οι εφαρμογές είναι δωρεάν, αλλά σημειώστε ότι ολόκληρο το σύστημα Google στο τηλέφωνό σας καταλαμβάνει αρκετή μνήμη τηλεφώνου. Ωστόσο, το Docs δεν είναι συνδεδεμένο με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

WPS Office

How to edit Word document on iPhone
Πηγή: https://www.wps.com/

Το WPS Office είναι μια δωρεάν σουίτα γραφείου για κινητά για iPhone και iPad που αποτελείται από Writer, Spreadsheet, Presentation και την εργαλειοθήκη PDF. Η σουίτα σας επιτρέπει να δημιουργείτε έγγραφα, παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα, σημειώσεις και αρχεία PDF όλα σε ένα. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση εγγράφων σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των DOC και DOCX, και να τα μετατρέψετε σε άλλες μορφές αρχείων.

Η εφαρμογή επιτρέπει την αυτόματη αποθήκευση εγγράφων γραφείου στο cloud: Dropbox, Google Drive, Box, Evernote και OneDrive, έτσι ώστε όλα τα έγγραφά σας να είναι πάντα ενημερωμένα στην υπηρεσία cloud. Χρησιμοποιώντας μια απλή διεπαφή, το WPS Office είναι εύκολο να ξεκινήσετε να εργάζεστε στο iPad σας.

Το WPS Office είναι δωρεάν για λήψη. Αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς διαφημίσεις και να αποκτήσετε πρόσθετες δυνατότητες, όπως η επεξεργασία αρχείων PDF, 20 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και λειτουργίες ασφαλείας. Η τιμή συνδρομής Premium κοστίζει 3,99 $ ανά μήνα.

Notes Writer

How to edit Word document on iPhone
Πηγή: https://www.noteswriter.com/

Το Notes Writer είναι μια δωρεάν εφαρμογή που δημιουργήθηκε για σημειώσεις. Τώρα η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις, να σχολιάζετε, να επεξεργάζεστε αρχεία PDF, να συμπληρώνετε φόρμες, να υπογράφετε έγγραφα, να εισάγετε clipart καθώς και να μορφοποιείτε κείμενο και να εξάγετε διάφορα αρχεία. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τις σημειώσεις σας σε απεριόριστο αριθμό σημειωματάριων, φακέλων και υποφακέλων. Μόλις ολοκληρώσετε τις σημειώσεις σας, μπορείτε να τις μοιραστείτε σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud: Google Drive και Dropbox.

Δεν υπάρχει υποστήριξη για αρχεία DOC ή DOCX. Ωστόσο, χρησιμοποιείται ευρέως για απλά έγγραφα κειμένου στο iPhone.

Συμπέρασμα

Η επεξεργασία ενός εγγράφου Word στο iPhone γίνεται πλέον απαραίτητη. Όταν επιλέγετε μια εφαρμογή, δώστε προσοχή στις λειτουργίες επεξεργασίας που χρησιμοποιείτε συχνά. Αξίζει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή συνδέεται με χώρο αποθήκευσης, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την κοινή χρήση και την πρόσβαση σε έγγραφα από διαφορετικές συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές εφαρμογές και να κάνετε την επιλογή σας.